Múdrosť dňa

Každý jeden deň máme príležitosť na zmenu

piatok 26. marca 2010

free, new, we can help

Možno sa divíte, prečo som dala prÁVE TAKÝTO NADPIS. Vysvetlím. Všetko súvisí so všetkým :-). FREE- vec zadarmo, NEW- nieco nové súvisiace s vecou zadarmo, WE CAN HELP- ako môžeme ZADARMO pomôcť našej Planéte.

1. FREE
prihláste sa na stardoll
chodte na: http://www.stardoll.com/en/campaigns/earthhour/
zakliknite položku YES!
a planétku v tvare žiarovky máte vo svojej suit




NEW
no.. Earth hour má prísť už zajtra aj do starplazy. Chcete vedieť, ako to bude vyzerať?

WE CAN HELP
Áno, aj my môžeme pômôcť. Synbolicky, ale môžeme. 27.3.2010 sa chystá celý svet od 20,30-21,30 pozhasínať svetlá vo svojich príbytkoch. Zapojené do tohto programu sú stovky krajín ako KANADA, SYDNEY, USA, ale aj Česko. Slovensko sa zatiaľ bohužiaľ nezapojilo do programu EARTH HOUR, ale vyzývam aj Vás, aby ste sa zapojili. Veď kam naša planéta smeruje, je aj Vašou "zásluhou". Nesmie Vám to byť ľahostajné.



AKO ŠETRIŤ ZEM AJ V INÝ DEŇ AKO 27.3.?
Zopár pravidiel, ktorými môžete pomôcť k zachovaniu ZEME

1. Kúrenie maj pustené čo najslabšie. Nie, netvrdím, že más zamrznúť, ale ak budeš kúriť o 1°C menej, ako zvyčajne, ušetríš za 12 mesiacov až 300kg Co2.

2. Keď cez zimu vetráš, vypni radiátor. Takto ušetríš až 150 kg Co2!!

3. Keď si už nenabíjaš mobil, nepočúvaš rádio, nemáš zapnuté PC, vytiahni kábel zo zásuvky. Aj keď máš PC vypnuté, mobil už nenabíjaš, elektrina beží stále.Ročne takto ušetríš až 250 kg Co2

4. Zásadne nepoužívaj deodoranty v spreji! Použi pumpičkové deodoranty, guličky alebo tuhé sticky. Tie sú k životnému prostrediu OMNOHO šetrnejšie.

5. Niesi pri PC, nepozeráš TV... v miestnosti kde je pustené rádio sa nikto nenachádza.. tak to POVYPÍNAJ! Nielenže rodičom ušetríš euráče, ale ušetríš 400 kg Co2!!

6. Daj si do izby kvietok. Nielenže je to pekná dekorácia, ale môže ti poslúžiť. Určite ti nieje slovo fotosyntéza neznáme!

Co2: oxid uhličitý
Fotosyntéza: premena Co2 na kyslík

Žiadne komentáre: