Múdrosť dňa

Každý jeden deň máme príležitosť na zmenu

sobota 9. októbra 2010

Poradňa

Ahoj Smajlík
Viem že v poradni máš oveľa horšie prípady a,že keď toto dočítaš si pomyslíš že to je hovadina alebo že si budeš myslieť že som šibnutá ale mám s tým problém. Môj otec má kamaráta s ktorým sme sa cez leto tak trošku zblížili. Chodili sme spolu do mesta a boli sme na zábave. Tam sme sa spolu rozprávali, smiali sme sa a pozerali sme sa stále na seba. Jeho brat si myslel že spolu chodíme. Potom mi aj poslal žiadosť na facebook pričom obaja sme tam boli už dlhší čas. Mám ho celkom rada len jeden problém je že ja mám 13 a on 30 rokov.......ako mám na neho nemyslieť alebo byť s ním iba kamaratka??
Anonym
http://img.cas.sk/img/8/article/262554_zena-muz-dievca-chlapec-stastie-milenci-rande-porozumenie.jpghttp://www.dazy.sk/dazy/news/facebook.jpg
Samozrejme, že áno. A nič iné byť ani nemôžeš, ani keby ste obaja chceli. Ani keby si sa mala neviemako trápiť a keby to bol najlepší človek na svete, nič si s ním nezačínaj. Prečo??

Odpoveď je jednoduchá
Vekový rozdiel je 17 rokov, čo je veľká hranica. Taký "veľký" človek má už iné nároky na život, iné morálne aj telesné potreby ako ty. Jeho priatelia by mu ťa neschválili, tvoji rodičia by Ti ho zakázali, kamarátkam by bol podozrivý. A to nie je z ďaleka všetko. Hovorí sa, že láska je slepá, ale nemala by byť. Žiadosť na facebooku nemusíš brať vážne, ale ak si ju nepotvrdila, ani ju nepotvrdzuj, aby to tá osoba nepochopila nesprávne. Môžeš byť tomu mužovi sympatická, ale aj on si určite uvedomuje, že by to nebolo celkom OK, samozrejme, ak to nie je pedofil.
http://www.styl24.sk/global/files/image/psychologia/psy_zahadny_plac_1013157.jpghttp://213.215.107.130/diva/images/stories/Ilustracne/nahnevane_dievca_2.jpghttp://i.ehow.com/images/a02/1k/6d/give-advice-teenage-girl-200X200.jpg
Ako na neho nemyslieť?
Čo už. Mysli naňho. Zíde z očí, zíde z mysle. Nestretávaj sa s ním, nepíš si s ním. Pokojne si naňho spomeň, ak Ti bude treba, poplač si nad nespravodlivosťou života. Vek je veľká prekážka. Prestaneš na neho myslieť, ak sa zabavíš niečím iným- zmysluplným. Čítaj knihy, svedomito sa pripravuj do školy, chodievaj s kamarátkami von, staraj sa o seba, upravuj si izbu.. Nezúfaj, nepodliehaj myšlienkam, že práve ON je ten pravý, pretože to nie je pravda. Ten vyvolený Ťa už niekde isto čaká a buď si istá, že nemá tridsať rokov.
http://www.navrchol.sk/obrazky/smiech.jpghttp://www.boutiquecafe.com/images/dariasfinds/Girltalk.jpg
Super tipy
Ak chceš do hlavy dostať celkom iné myšlienky...
... prečítaj si na príklad: Lekcie Lásky od Jacqueline Willsonovej
... skúšaj na sebe super účesy, lakuj si nechty, chatuj s kamarátmi
... nezanedbávaj svoje priateľky- chodievaj s nimi von, plánujte rôzne stretnutia, vymýšľajte nové zážitky (najlepšie zážitky sa robia s babami!)
... začni si písať blog. Píš tam, čo len chceš, je to super odvedenie mysle, odreagovanie, super záľuba
... nájdi si zaujímavý krúžok, venuj sa nejakej jednej veci (spev, šport, fotenie..)
... chodievaj nakupovať, je to tipická zárika super zábavy
http://www.smh.com.au/ffximage/2007/07/19/cmTEENS_ARTICLE_wideweb__470x294,2.jpghttp://www.familyonthefly.com/images/teenage%20girls%20group.jpg
Je mnoho aktivít, ktoré sa dajú robiť (krúžky na príklad), pri ktorých sa môžeš zoznámiť s niekým oveľa vhodnejším. A či sa môžeš s tým ocinovym známym môžeš len kamarátiť? Zdrav ho, ale ani sa s ním nekamaráť. Pravdepodobne sa Ti bude páčiť VŽDY, preto netreba pokúšať a to viem, čo hovorím. A vždy maj na pamäti- od starších mužov ruky preč!

Žiadne komentáre: