Múdrosť dňa

Každý jeden deň máme príležitosť na zmenu

sobota 2. októbra 2010

Už je zima, z rána mráz... kde je teda Mikuláš?

Ako píšem v nadpise. Zima, z rána mráz a to je ešte len koniec septembra. Ako to teda bude pokračovať? Väčšinu z Vás, tak ako mňa, už určite postihla bolesť hrdla, hlavy, alebo aspoň sople. Ako sa z toho dostať, poprípade vyhnúť sa? O tom budeme hovoriť v dnešnom dieli našej poradne.
http://img.bleskovky.sk/136714.jpghttp://www.scumdoctor.com/images/Coughing-And-Loss-Of-Consciousness.jpghttp://i.pravda.sk/10/042/sksph/P31326d31_nadcha.jpg
Sopeľ nejde von? To sa stáva. Hlieny sa usádzajú v nosových dutinách, pretože sú príliš husté a tak nejdú z nosa "vyfúkať". V tomto prípade pomôžu dve riešenia: - LIEKY na ne sa spolieham najčastejšie. Ak nemáte rpblémy so srdcom, tak PANADOL STOP GRIP- účinkuje okamžite. Ak beriete dlhodobo ešte aj nejaké iné lieky odporúčam SINUPRET. Sú to malé, zelené tabletky založené na prírodnej báze. Účinkujú ale až cca o 1-2 dni. Oboje kúpite do 5€ v lekárni. - VYPLÁCHNUŤ VODOU tento spôsob nepoužívam JA, ale moja sesternica často. Jednoducho si nos povyplachuje čistou vodou. Ak chcete presný návod, napíšte jej :D. Ona Vám isto poradí.. Vraj to pomáha :))
http://www.zzz.sk/images/clanky/7220.jpghttp://www.milost.sk/mod_images/824.jpghttp://213.215.107.236/magaziny/images/diva/stories/Ilustracne/alkohol1_2.jpg
Bolesť hrdla, alebo zápal
Ak bolí hrdlo, pomôžu obyčajné lieky. Ale ak máte zapálené hrdlo, alebo mandle, tak spoliehať sa na tabletky je zbytočné. Vtedy pomáha, ak si namiešate niečo takéto:
Do 2-decového pohárika nasyp dve čajové lyžičky soli (najlepšie morskej) a zalejete teplou vodou. Miešajte, kým sa soľ úplne nerozpustí. Hneď po rozpustení soli vyklokcite. Po troch razoch by mal zápal ustúpiť. Opakujte večer, alebo aj ráno a pre lepší účinok pol hodinu potom nejedzte. (mne to pomáha 98%)
http://img.cas.sk/img/8/article/442590_chripka-choroba.jpghttp://img.mediacentrum.sk/gallery/200/25471.jpghttp://img.topky.sk/zivot/99504.jpg/tabletky-lieky-pilulka-vitamin-antikoncepcia-regulovanie-menstruacia.jpg
Ďaľšie príznaky ako:
- bolesť hlavy
- ospalosť
- bolesť celého tela
- tlak v spánkoch
- pocit slabosti
Ak aj nemáte teplotu väčšiu ako 37°, navštívte lekára. Môže to byť zápal dutín, ktorý sa lieči antibiotikami.
http://www.medindia.net/healthnetwork/images/uploaded-photos/1_93.jpghttp://213.215.107.236/magaziny/images/diva/stories/Food/slepaci-vyvar_2.jpghttp://img.cas.sk/img/8/article/338193_import-zena-pyzamo-caj-kava-pitie-caju-pitie-kavy-ranajky-zena-pyzamo-caj-kava-pitie-caju-pitie-kavy-ranajky-crop.jpg
Počas prípadného liečenia nezabudni na prísun vitamínov. Oriešky, kiwi, jablká, hrušky, banány... Telo sa potrebuje zotaviť. V tomto období musíš piť veľa tekutín, musíš byť v teple a oddychovať. Na to nezabúdaj ani ak "neznášaš ovocie". Jasné, že znášaš, teda aspoň budeš musieť. A neohŕňaj nos ani nad slepačím vývarom. Je to lekársky overené, že na chrípku je to najlepší liek.

5 komentárov:

Anonymný povedal(a)...

Ste naozaj super!Vyriešili ste môj problém!Nádcha a bolesť hrdla je preč!Vymyzlo to...WoW!

I love Angels povedal(a)...

naozaj? No tak to ma veľmi teší! :))

Anonymný povedal(a)...

moj problem nie!!!! hadam viem ked mam nedchu co robit skor mas riesti problemy ludy ktory ti napisu to ma bavy najviac!!!

kajcurik povedal(a)...

dakujem aj moj problem si vyriesila... ty vies pomoct cloveku :)

zuzana23 povedal(a)...

myslis take zelene male lieky ze vyzeraje ako lentilky?viem ktore myslis