Múdrosť dňa

Každý jeden deň máme príležitosť na zmenu

nedeľa 12. decembra 2010

Od Lucie do Vianoc, každá noc má svoju moc

Zajtra, čiže 13.12 má meniny každá Lucia. Už pred viac než 200 rokmi Slovania verili, že od tohto dátumu až po Vianoce je obdobie čarov, mágie a kúziel. Možno niektoré z Vás robíte niektoré tie rituály, ale ak ich nepoznáte, nejaké tie dva sem napíšem :).

Rituál No1.
Dnes večer si na štyri papieriky napíšte mená chalanov, ktorý sa Vám páčia (na každý papierik jedno meno). Papieriky poskladajte a zamiešajte tak, aby ste nevedeli, na ktorom papieriku je aké meno. Potom poskladané papieriky položte do rokov vankúša na ktorom budete túto noc spať (do každého rohu jeden papierik). Pekne si ľahnite a spite. Ráno si všimnite, na ktorom rohu ste sa ráno zobudili, ten papierik rozbaľte a prečítajte si to meno. U tohto mládenca máte šancu :). Ostatné papieriky vrátane tohto spáľte!
http://www.spalnejmp.sk/pictures/texty/2.jpghttp://www.svet-vciel.sk/images/Shop_obrazky/Caj_sviecky_sklo.jpg
Rituál No2.
Dnes si napíšte na 12 papierikov dvanásť mien chalanov (ja každý papierik jedno meno). Papieriky dajte do nejakej nádobky. Každý deň vrátane zajtrajška vyberte z nádobky jeden papierik a spáľte ho. Na Vianoce Vám ostane už len jeden papierik- koho meno je na ňom napísané, u toho chalana máte šancu :) Aj ten posledný papierik nezabudnite spáliť!

TAK ČO, IDEME ČAROVAŤ?

1 komentár:

vicorbd povedal(a)...

ja si viem na luciu spravit papieriky. spravim si ich 11 a kazdy den rostrhnem jeden a hodim do kosa a na vianoce mi zostane jeden ten otvorim a ten chlapec co mi zostane sa vravi ze bude moj manzel ale na dvoch papierikoch musi byt stara deva a neznami :)
vela stastia
viskusajte to nabuduci rok :)