Múdrosť dňa

Každý jeden deň máme príležitosť na zmenu

pondelok 22. augusta 2011

Scientologická cirkev

Je to novinka vo svete "viery". Táto je ale trochu odlišná od svetových náboženstiev ako je kresťanstvo. Ponúkam úryvok od Viliama Búra, ktorý o scientológii informoval na svojom blogu bur.blog.sme.

Zatiaľ to možno vyzerá ako pomerne neškodné bláznovstvo za veľké peniaze. Ako je možné, že tieto veci nie sú všobecne známe? Prečo o nich bývalí členovia nerozprávajú? Povedzme si to takto... pri riešení emocionálnych problémov pomocou dianetiky si liečiteľ zapisuje, čo mu poviete. Tieto záznamy si scientologická cirkev archivuje. Často sa jedná sa o veľmi dôverné veci. Liečiteľ pripojí klienta na "elektropsychometer", čo je prístroj fungujúci zhruba ako detektor lži, aby mohol účinnejšie sledovať jeho emocionálne reakcie a klásť doplňujúce otázky. Absolvent dianetických kurzov má za sebou takýchto sedení hromadu. Chceli by ste nahnevať organizáciu, ktorá má o vás všetky tieto údaje?

Ak sa niektorý z bývalých členov napriek tomu odhodlá zverejniť informácie, odpoveďou býva útok kultu, vedený na dvoch rovinách zároveň. V oficiálnej rovine kult reaguje súdnymi spormi; ich cieľom často ani nie je vyhrať, iba zastrašiť oponenta a finančne ho zruinovať výdavkami na právnikov -- kult má peňazí dosť a bývalý člen prakticky nič. V neoficiálnej rovine sa členovia kultu oponentovi vyhrážajú anonymnými telefonátmi, anonymne telefonujú jeho príbuzným, susedom, zamestnávateľom a kolegom, a "varujú" ich, že dotyčný je nebezpečný psychopat alebo narkoman. Výsledkom je, že bývalý člen má nervy v kýbli, čo pre jeho okolie vyzerá ako potvrdenie, že je to naozaj blázon.


Čítajte viac: http://bur.blog.sme.sk/c/66702/Ma-vase-dieta-problemy-s-ucenim-Zavolajte-scientologov.html#ixzz1VlQLfKIJ


Ani o tom nemusíte vedieť, a scientológovia Vás dostanú bez toho, aby ste o tom čo i len tušili. Ak ste boli jedným z návštevníkov tohoročného Agrokomplexu v Nitre, V oddelení zdravia a krásy ste mohli zahliadnuť scientológov "v akcii". Dali Vám do ruky želiezka, merali nejaké hladiny a pritom sa Vás vypytovali veci, do ktorých ich nič. Neváhali Vám ani odporučiť knihu Dianetika, ktorá ponúka riešenia pre Váš život. Žiadne riešenia, len vymývania mozgov!
http://blog.sme.sk/blog/1158/66702/bridge.jpeg http://dianetika-szolnok.hu/wp-content/uploads/2009/04/305345dianetika-300x267.jpg

Ak budete mať nejaký problém, radšej sa anonymne ozvite na stardollspions@gmail.com :D

Žiadne komentáre: